You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Torsk med krämig purjolök, spetskål och potatis

Torsk med krämig purjolök, spetskål och potatis

  • Torsk
  • Huvudrätt
  • Höst
  • Filé
Tid:40 min.
Portioner:4
Tid:40 min.
Portioner:4

Ingredienser

600 g torskfilé

2 dl grädde

1 tsk dijonsenap

1 vitlöksklyfta

2 purjolökar

1 spetskålshuvud

1 tsk maizena

500 g potatis

0,5 knippe gräslök

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Koka upp grädden och smaka av med dijonsenap, pressad vitlök, salt och peppar. Red grädden en aning med maizena.

Skär purjolöken i fina skivor och skölj ordentligt. Skär spetskål och blanda med såsen och purjolöken, och fördela sedan över fisken.

Tillaga rätten i ugnen i 175 grader i ca 25–30 minuter.

Servera omedelbart med nykokt potatis garnerad med gräslök.

Nästa recept: Hälleflundrafilé (m skinn), grillade med bröd, tomater och mild BBQ
...