Ingredienser
Tillagningsinstruktioner
Krydda de upptinade bitarna av torsk med salt och peppar. Vänd därefter bitarna i mjöl, därefter i uppvispat ägg och till sist i ströbröd, salt och peppar. Stek torskfile bitarna på medelvärme i lite smör i 4 min. på varje sida.
Skär av toppen på fänkålen och skär dem sedan på längden. Skär varje halva i fyra lika stora, långa bitar och lägg den i kokande saltat vatten. Skär ett litet kryss i tomaterna och koka i vatten. Lägg därefter ned tomaterna i iskallt vatten, så att de inte får koka vidare. Dra av skinnet på tomaterna, skär dem i bitar.
Skala och skiva scharlottenlök och vitlökar i skivor och stek i olja tills de är klara. Tillsätt tomater och vitvin och låt det koka samman i 6-8 min. tills det får en mosig konsistens. Lägg i och värm fänkålen och smaka av med salt och peppar. Strö i dragon.
Lägg upp potatisen mitt på tallriken och häll lite av det stekta smöret runt om. Lägg fänkål- och tomatsalsan i mitten av potatisen och fisken ovanpå.
Servera ev. med brödet till.