You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Torsk i sallad med tomatmarinad och rostade fänkålsfrön

Torsk i sallad med tomatmarinad och rostade fänkålsfrön

  • Torsk
  • Huvudrätt
  • Portionsfilé
  • Nyttiga sallader
  • Sommar
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Lägg de soltorkade tomaterna i en liten ugnsfast form och strö över hackad vitlök. Dela tomaterna i halvor och lägg dem med snittytan nedåt på de soltorkade tomaterna. Häll olivolja över tomaterna och tillaga i ugnen i ca 20 minuter på ca 175°C tills tomaterna är mjuka och möra.

Mixa tomaterna med kapris, salt och peppar och ev. lite mer olivolja om marinaden är för tjock.

Stek torskbitarna (lax fungerar också bra som alternativ) i lite olja och krydda med salt och peppar.

Rosta fänkålsfröna och låt dem svalna. Skölj och rensa salladen och blanda den med lite av tomatmarinaden.

Dela torsken i stora, fina bitar och lägg dem runt salladen. Ringla över tomatmarinaden och de rostade fänkålsfröna.

Nästa recept: Grönländska räkor i BBQ sås med coleslaw och bröd
...