You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Tarteletter med räkor och sparris

Tarteletter med räkor och sparris

  • Räkor
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Sommar
  • Lake
  • Kokta och skalade
  • Jul
  • Påsk
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Häll sparrisvattnet i fiskfonden. Skär lök och morot i lagom stora munsbitar som du kokar i fiskfonden. Smält smöret i en annan kastrull, tillsätt mjöl och bearbeta redningen omsorgsfullt tills den släpper botten.

Tillsätt fiskfonden lite i taget under konstant vispning så att stuvningen blir helt slät. Tillsätt grädden och låt stuvningen sjuda till lagom konsistens.

Värm morötter, lök, sparris och räkor i stuvningen. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp tartelettfyllningen i de varma tarteletterna direkt före servering.

Garnera eventuellt med fler räkor.

Nästa recept: Grönländska räkor med grönsaksband
...