You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Stenbitsrom med mjukkokta ägg och krispigt rågbröd

Stenbitsrom med mjukkokta ägg och krispigt rågbröd

  • Stenbitsrom
  • Huvudrätt
  • Vinter
  • Rom
  • Jul
  • Höst
  • Nyttiga sallader
  • Påsk
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

2 burkar svart stenbitsrom

1 bröd

25 g smör

8 ägg

2 påse blandad sallad

1 citron

0,5 dl olivolja

1 knippa dill

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Skär brödet i tunna skivor, pensla med smör och rosta dem i ugnen vid 125 °C i ca 20 minuter.

Skölj och rensa salladen. Koka äggen mjuka i ca 6–7 minuter. Marinera salladen med citronsaft och olivolja.

Arrangera salladen och placera försiktigt ägghalvorna ovanpå med gulan uppåt. Lägg en sked svart stenbitsrom på varje ägghalva och garnera med bitar av rågbrödsskivorna. Strö över lite salt och nymald peppar. Avsluta med några dillkvistar.

Nästa recept: Smörstekt rödspätta med len senapsgrädde
...