Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4
Ingredienser
2 burkar röd stenbitsrom
1 blomkål
4 dl mjölk
1 citron
4 gelatinblad
1 ciabattabröd
25 g smör
1 knippe gräslök
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Skölj och dela blomkålen i mindre bitar och koka den mjuk i mjölk med lite citronskal. Häll av mjölken och mixa blomkålen helt slät. Rör ut de blötlagda gelatinbladen med den varma blomkålgrädden och smaksätt med salt och peppar. Häll i små skålar eller djuptallrikar och sätt i kylskåpet.
Skär brödet i tunna skivor och pensla med smält smör och strö över lite salt. Rosta brödskivorna i ugn i 125 °C i ca 25 minuter.
Servera med stenbitsrom på den krämiga pannacottan tillsammans med finhackad gräslök och rostat bröd.