You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Stenbitsrom med blomkålspannacotta och rostat bröd

Stenbitsrom med blomkålspannacotta och rostat bröd

  • Stenbitsrom
  • Förrätt
  • Påsk
  • Vinter
  • Rom
  • Aptitretare och smårätter
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

2 burkar röd stenbitsrom

1 blomkål

4 dl mjölk

1 citron

4 gelatinblad

1 ciabattabröd

25 g smör

1 knippe gräslök

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Skölj och dela blomkålen i mindre bitar och koka den mjuk i mjölk med lite citronskal. Häll av mjölken och mixa blomkålen helt slät. Rör ut de blötlagda gelatinbladen med den varma blomkålgrädden och smaksätt med salt och peppar. Häll i små skålar eller djuptallrikar och sätt i kylskåpet.

Skär brödet i tunna skivor och pensla med smält smör och strö över lite salt. Rosta brödskivorna i ugn i 125 °C i ca 25 minuter.

Servera med stenbitsrom på den krämiga pannacottan tillsammans med finhackad gräslök och rostat bröd.

Nästa recept: Gratinerad sej med chorizo och ärtor
...