You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Stekt liten hälleflundra med stekt ris

Stekt liten hälleflundra med stekt ris

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Huvudrätt
Tid:40 min.
Portioner:4
Tid:40 min.
Portioner:4

Ingredienser

600 g hälleflundra

400 g basmatiris

500 g blandad sallad

1 dl buljong

2 vitlöksklyftor

salt och peppar

Tips

Det går bra att laga rätten med en fryst risblandning. Tillsätt bara buljong till det varma riset och krydda med salt och peppar.

Läs mer om våra filéer av liten grönländsk hälleflundra här.

Tillagningsinstruktioner

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna. Fräs riset i lite olja och smaka av med salt och peppar.

Skär grönsakerna i grova bitar och stek i ca 2 minuter. Tillsätt buljong och pressad vitlök och låt sjuda i 2 minuter.

Skär fisken i mindre bitar och stek i ca 3 minuter på varje sida.

Tips

Det går bra att laga rätten med en fryst risblandning. Tillsätt bara buljong till det varma riset och krydda med salt och peppar.

Läs mer om våra filéer av liten grönländsk hälleflundra här.

Nästa recept: Aioli
...