You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Stekt lax på spenat med rosmarinstekt pärllök

Stekt lax på spenat med rosmarinstekt pärllök

  • Lax
  • Huvudrätt
  • Höst
  • Portionsfilé
Tid:45 min.
Portioner:4
Tid:45 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 laxar med skinn

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

2 timjanstjälkar

0,5 dl vitvinsvinäger

0,5 liter hönsbuljong

50 g smör

0,5 dl gräslök

20 pärlökar

rosmarin

skal av en citron

Spenatblad

6 bakpotatisar

1 rosmarinkvist

3 dl olja

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Sås: 
Stek lök, vitlök och timjan tills löken är mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger. Koka ihop till halva mängden, tillsätt hönsfond och koka i ytterligare 15 minuter. Rör i smör och tillsätt gräslök. 

Förväll 20 pärlökar och stek i olja. Tillsätt rosmarin och skalet av 2 citroner. Stek laxen på skinnsidan tills skinnet är knaprigt. Lägg upp fisken på spenat med sås och pärlökar runt. Servera med pommes rösti.

Pommes rösti: 
Skala potatisen och riv på ett råkostjärn. Pressa ur all vätska (viktigt) och blanda med örter, salt och peppar. Fördela massan på en varm teflonpanna med olja med en diameter på ca 10 cm och cirka 1/2 cm hög. Stek röstin tills den är gyllene på båda sidor och ta upp och lägg på fettsugande papper.

Nästa recept: Stenbitsrom i pitabröd med klassisk fyllning
...