You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Stekt lax med whiskysås

Stekt lax med whiskysås

  • Lax
  • Huvudrätt
  • Filé
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Rör i mjölet och rör om tills du får en slät massa och tillsätt mjölk gradvis under omrörning. Låt såsen koka upp och rör den helt slät och fri från klumpar innan du tillsätter mer mjölk. Låt såsen koka försiktigt i ca 5 min för att få bort mjölsmaken. Rör om ofta så det inte bränner. Tillsätt buljongtärningen och smaka av med salt och peppar.

Skala potatisen och koka i osaltat vatten tills den är mjuk i ca 15 min.

Krydda fisken med salt och peppar och stek i smör ca 6 min på varje sida.

Låt såsen koka upp och ta kastrullen från värmen. Smaka av med whisky, salt och peppar.

Vänd den varma potatisen med hackad persilja och servera med stekt lax, whiskysås och grov senap.
 

Nästa recept: Rökt lax med krämig sallad av äpplen och krasse
...