Ingredienser
smör
0,5 rotselleri
2,5 citron
50 g smör
0,5 dl mjölk
2 stjälkar blekselleri
olja
1 blomkål
1 dl kapris
färska örter
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Sätt in fisken direkt i förvärmd ugn med lite smör och salt och tillaga i 12–15 minuter vid ca 160–170 grader.
Dela rotselleri i 8 bitar och koka i lättsaltat vatten, med saften av en halv citron och smör tills den är helt mjuk, ca 20 minuter. Mixa rotselleri med mjölk till en mjuk och krämig konsistens. Smaka av rotsellerikrämen med salt och peppar.
Skär blekselleri i strimlor och fräs i lite olja. Häll över citronsaft och låt steka med en stund.
Skär blomkål i stora tunna skivor och lägg i en form. Strö över kapris, salt och peppar. Riv slutligen citronskal och pressa saften över. Lägg fisken i formen med massor av färska örter ovanpå.