You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Sprödstekt rödspätta, rå blomkål och rotsellerikräm

Sprödstekt rödspätta, rå blomkål och rotsellerikräm

  • Huvudrätt
  • Höst
  • Filé
  • Convenience
  • Fisk i ugn
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 panerade rödspättafiléer

smör

0,5 rotselleri

2,5 citron

50 g smör

0,5 dl mjölk

2 stjälkar blekselleri

olja

1 blomkål

1 dl kapris

färska örter

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Sätt in fisken direkt i förvärmd ugn med lite smör och salt och tillaga i 12–15 minuter vid ca 160–170 grader.

Dela rotselleri i 8 bitar och koka i lättsaltat vatten, med saften av en halv citron och smör tills den är helt mjuk, ca 20 minuter. Mixa rotselleri med mjölk till en mjuk och krämig konsistens. Smaka av rotsellerikrämen med salt och peppar.

Skär blekselleri i strimlor och fräs i lite olja. Häll över citronsaft och låt steka med en stund. 

Skär blomkål i stora tunna skivor och lägg i en form. Strö över kapris, salt och peppar. Riv slutligen citronskal och pressa saften över. Lägg fisken i formen med massor av färska örter ovanpå.

Nästa recept: Dressing med stenbitsrom
...