Ingredienser
2 ark smördeg
1 ägg (vispat, till pensling)
1½ dl crème fraîche
2 msk majonnäs
Saft från ½ citron
280 g Disko Bay Räkor
1 burk vit sparris (ca 205 g)
1 knippe dill
1 knippe gräslök
Salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär de två smördegsarken i 6 lika stora kvadrater. Skär en "ram" i varje kvadrat och vik degen över i motsatt hörn (se video).
Stick hål i mitten av varje platta och pensla ägget runt kanterna. Baka smördegskvadraterna i ugnen i ca 15 minuter tills de är vackert gyllene. Låt dem svalna.
Räksallad:
Häll av vätskan från räkorna och den vita sparrisen och skär sparrisen i mindre bitar, ca 1½ cm.
Hacka dill och gräslök fint.
Rör crème fraîche, majonnäs, citronsaft, salt och peppar tillsammans i en skål. Tillsätt räkorna, den vita sparrisen och örterna och blanda väl. Tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
Fördela räksalladen på de små smördegstarteletterna och dekorera med färsk dill eller gräslök. Servera smördegstartelett som en del av julbordet.