Ingredienser
250 g räkor med skal
150 g rökt lax
150 g rökt hälleflundra
300 g grekisk yoghurt
vitlök
krasse
chilisås
tomatpuré
pepparrot
4 morötter
4 stjälkar bladselleri
4 pitabröd
0,5 gurka
salladsblad
körsbärstomater
Tillagningsinstruktioner
Fördela yoghurten i 3 skålar. Smaksätt den ena portionen med pressad vitlök och massor av krasse. Smaksätt den andra portionen med chilisås och tomatpuré och den tredje med hyvlad pepparrot. Ställ in dressingarna i kylen fram till serveringen. Skär alla grönsaker i stavar.
Lägg upp strimlad sallad på ett stort runt fat och arrangera rökt lax i en halvcirkel längs ena kanten. Lägg skivor av liten hälleflundra längs den andra kanten och gör en hög med räkor i mitten. Fyll ev. mitten med körsbärstomater, hela eller halva efter smak. Sätt grönsaksstavarna i grunda glas eller lägg upp dem i en stor skål.
Skär varje pita i 6 trekanter. Dela trekanterna i ”vecket” och lägg dem på en plåt med utsidan nedåt. Ställ in dem i en 200 °C varm ugn och grädda i 5–6 minuter tills de är gyllene och frasiga.
Ställ fram fiskfatet, grönsakerna och dressingarna på bordet tillsammans med de varma pitatrekanterna. Lägg en bit fisk på en pitabit, dippa i en av dressingarna och ät de knapriga och krispiga grönsakerna till.