You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Shanghai-räkor på äggnudlar

Shanghai-räkor på äggnudlar

  • Räkor
  • Huvudrätt
  • Streetfood
  • Lake
  • Kokta och skalade
Tid:2,5 t.
Portioner:4
Tid:2,5 t.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Du kan självklart variera rätten, genom att använda andra grönsaker, eftersom grönsakerna förhöjer räkornas smak. Om du vill servera Shanghai-räkor som lunch kan du utelämna äggnudlarna.

Obs, var alltid försiktig när du friterar och låt aldrig oljan bli så varm att den ryker. 

Tillagningsinstruktioner

Låt räkorna rinna av och klappa dem torra med hushållspapper. Rör ihop (vispa inte) äggvitor med maizena och vänd försiktigt ned räkorna. Täck skålen och ställ den i kylskåp i några timmar. Rör om försiktigt några gånger, så att räkorna täcks helt av äggvitan.

Gör i ordning bladgrönsaker och selleri och skär dem i tunna strimlor eller skivor. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av ordentligt. Koka äggnudlarna enligt anvisningar på förpackningen och håll dem varma. Häll 2 msk olja i en het wok eller stekpanna. Stek hälften av grönsakerna i ca 1,5 min. medan du hela tiden rör om.

Lägg över dem i en varm skål. Stek därefter resten av grönsakerna i 2 msk olja i en het panna. Låt grönsakerna stå övertäckta i den heta woken eller stekpannan medan du friterar räkorna. Värm upp olja tills den sjuder runt en tandpetare. Ta upp räkorna, en i taget ur äggvitesmeten med en gaffel eller en potatissticka och släpp dem i den heta oljan. Lägg inte i för många på en gång eftersom de klumpar ihop sig. Låt räkorna friteras i 1-2 min. tills paneringen fått fin gyllene färg. Ta upp dem och låt fettet få rinna av på hushållspapper. 

Lägg upp äggnudlar i en varm, bred och låg skål. Droppa sojasås över grönsakerna och sprid ut dem över äggnudlarna. Toppa med de spröda räkorna. Servera genast.

Tips

Du kan självklart variera rätten, genom att använda andra grönsaker, eftersom grönsakerna förhöjer räkornas smak. Om du vill servera Shanghai-räkor som lunch kan du utelämna äggnudlarna.

Obs, var alltid försiktig när du friterar och låt aldrig oljan bli så varm att den ryker. 

Nästa recept: Sommarlaxsallad
...