Ingredienser
Tips
Pastasallader bör helst inte göras för tidigt, eftersom pastan absorberar så mycket av dressingen så att salladen tappar sin fräschör.
Tillagningsinstruktioner
Pastasalladen:
Skär den kalla pastan i mindre bitar och blanda med gröna bönor och lövtunna skivor av fänkål. Spara gärna några fänkålsblad till garnering. Rör yoghurten slät med vatten och smaka av med kryddor. Lägg ut ett ordentligt lager sallad på botten av en skål och fördela hälften av pastablandningen över den.
Lägg hälften av dressingen över och täck med resten av pastablandningen. Lägg resten av dressingen på salladen och garnera med lite grönt.
Klappa fiskfiléerna torr och vänd dem först i uppvispad äggvita eller ägg och sedan i sesamfrön. Klappa fast sesamfröna med handen och stek hälleflundra filéer i en blandning av brynt smör och rapsolja på medelvärme i ca 4 minuter på varje sida. Vänd dem helst bara en gång så att det inte faller av för många sesamfrön. Dra pannan från värmen och låt fisken vila några minuter innan du serverar den med pastasalladen.
Tips
Pastasallader bör helst inte göras för tidigt, eftersom pastan absorberar så mycket av dressingen så att salladen tappar sin fräschör.