You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Seafood paj med lax

Seafood paj med lax

  • Lax
  • Räkor
  • Huvudrätt
  • Höst
  • Filé
  • Jul
  • Fisk i ugn
Tid:70 min.
Portioner:4
Tid:70 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Kavla ut degen och lägg den sedan i en smord pajform.

Skär den gröna sparrisen i ca 4 cm långa bitar och fördela dem jämnt över pajskalet tillsammans med ärtorna. Tillsätt de skalade räkorna och den skurna laxskivorna.

Vispa samman alla ingredienserna till äggsmeten och häll den jämnt över fyllningen i pajformen. Skär av degkanterna med en kniv och ställ in formen i en 225°C varm ugn. Grädda pajen i ca 30 minuter eller tills pajen stelnat och är gyllene. Ta ut pajen ur ugnen och låt den få svalna av i ca 10 min. Servera den gärna med en grönsallad.

Garnera pajen med skivor av rökt lax och färsk dill.

Nästa recept: Toscana ugnlax med auberginer, svamp och parmesan
...