You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Sallad med stenbitsrom och marinad av olivolja och citron

Sallad med stenbitsrom och marinad av olivolja och citron

  • Stenbitsrom
  • Huvudrätt
  • Höst
  • Rom
  • Nyttiga sallader
  • Nyår
  • Påsk
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Servera salladen som tillbehör till en bit liten grönländsk hälleflundra, lax eller en panerad rödspätta, eller med små kokta potatis.

Tillagningsinstruktioner

Skölj salladen noga och slunga den helt torr.

Vispa olivolja, citronsaft, salt och peppar till en marinad. Blanda hälften av rommen i marinaden. Blanda sedan sallad, plockad dill, marinad och stenbitsrom (spara lite dill till garnering).

Garnera med resten av stenbitsrommen och dillen.

Tips

Servera salladen som tillbehör till en bit liten grönländsk hälleflundra, lax eller en panerad rödspätta, eller med små kokta potatis.

Nästa recept: Rökt lax med svartrot, dijonpickles och morot
...