You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rullad på rökt liten hälleflundra och lax med italiensk sallad

Rullad på rökt liten hälleflundra och lax med italiensk sallad

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Lax
  • GOURMETTRIM®- och premiumprodukter, rökta
  • Huvudrätt
  • Smörrebröd
  • Sommar
  • Rökt och gravat
  • Sandwich och wraps
Tid:60 min.
Portioner:4
Tid:60 min.
Portioner:4

Ingredienser

200 g rökt hälleflundra

200 g rökt lax

4 brödskivor

2 msk majonnäs

frisésallad

80 g majonnäs

1,5 dl ärtor

1,5 dl morötter

2 gröna sparrisar

0,25 citron

salt och peppar

körvel

Tillagningsinstruktioner

Lägg plastfolie i flera lager på arbetsbänken. Fördela först laxskivor i en stor fyrkant och lägg därefter på ett lager rökt hälleflundra. Rulla med hjälp av plastfolien ihop det hela stramt till en roulad som du ställer kallt.

Blanchera ärtor, morot och sparris hastigt och kyl sedan ner grönsakerna. Skär morötter och sparris i små bitar. Blanda ärtor, morötter och sparris med majonnäs (80 g) och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Bred ett tunt lager majonnäs (2 msk) på brödet och fördela salladen ovanpå. Skiva rouladen och fördela skivorna på salladsbladen. Lägg den italienska salladen på toppen och garnera med körvel.

Nästa recept: Pastasallad med rökt lax, körsbärstomater och fetaost
...