Ingredienser
200 g rökt hälleflundra
200 g rökt lax
4 brödskivor
2 msk majonnäs
frisésallad
80 g majonnäs
1,5 dl ärtor
1,5 dl morötter
2 gröna sparrisar
0,25 citron
salt och peppar
körvel
Tillagningsinstruktioner
Lägg plastfolie i flera lager på arbetsbänken. Fördela först laxskivor i en stor fyrkant och lägg därefter på ett lager rökt hälleflundra. Rulla med hjälp av plastfolien ihop det hela stramt till en roulad som du ställer kallt.
Blanchera ärtor, morot och sparris hastigt och kyl sedan ner grönsakerna. Skär morötter och sparris i små bitar. Blanda ärtor, morötter och sparris med majonnäs (80 g) och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Bred ett tunt lager majonnäs (2 msk) på brödet och fördela salladen ovanpå. Skiva rouladen och fördela skivorna på salladsbladen. Lägg den italienska salladen på toppen och garnera med körvel.