You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt liten hälleflundra med purjolök i nötmarinad och hummus

Rökt liten hälleflundra med purjolök i nötmarinad och hummus

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Förrätt
  • Rökt och gravat
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

500 g rökt hälleflundra

2 purjolökar

2 vitlöksklyftor

1 burk kikärtor

0,5 kruka persilja

100 g hasselnötter

50 g smör

0,5 dl soja

0,5 knippa dill

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Skölj och rensa purjolökarna. Skär dem i långa bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten med 1 vitlöksklyfta.

Låt kikärterna rinna av och mixa med persilja och vitlök till en grön hummus. Smaka av med salt och peppar.

Rosta hasselnötterna i smör tills smöret och nötterna är gyllene. Tillsätt soja.

Servera den rökta fisken med kokt purjolök, persiljehummus och sojanötmarinad. Garnera med färsk dill.

Nästa recept: Rökt laxtartar med rödbetssallad och papaya
...