You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt liten hälleflundra i mangotortellini med granatäpple och krispig sallad

Rökt liten hälleflundra i mangotortellini med granatäpple och krispig sallad

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Förrätt
  • Vinter
  • Rökt och gravat
  • Jul
  • Jul
  • Nyår
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

200 g rökt hälleflundra

2 mangor

0,5 dl crème fraîche

0,5 knippe gräslök

1 granatäpple

1 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

150 g blandad sallad

Tillagningsinstruktioner

Skala mangofrukterna och skär dem i tunna skivor.

Ta en tredjedel av hälleflundran och skär den i små tärningar. Rör ihop tärningarna med crème fraîche och hackad gräslök. Lägg en skedfull av fyllningen på varje mangoskiva och vik ihop den som en tortellini.

Kärna ur granatäpplet (det är kärnorna som ska användas) och blanda kärnorna med olivolja och balsamvinäger.

Sprid ut skivorna av hälleflundra på tallrikarna. Lägg de små tortellinibitarna över och garnera med granatäppelkärnor. Servera med blandad sallad. 

Nästa recept: Tarteletter med räkor och sparris
...