Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4
Ingredienser
400 g rökt hälleflundra
8 skivor chorizo
1 knippa persilja
1 lök
1 vitlöksklyfta
50 g smör
500 g fina ärtor
1 dl grädde
50 g parmesan
2 dl olja
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Strimla korven tunt och stek strimlorna knapriga i ugnen.
Skölj persiljan noga och koka i 6 minuter. Låt den svalna i kallt vatten och låt rinna av väl innan du blandar med lite olja, salt och peppar.
Hacka lök och vitlök och stek i lite smör. Tillsätt ärtor och stek tills de är genomvarma.
Visp grädden lätt och riv parmesan.
Tillsätt grädde och parmesan till ärtorna och avsluta med persiljepurén. Smaka av med salt och peppar.
Fördela ärtrisotto i varma, djuptallrikar och lägg den rökta fisken ovanpå. Ström över knaprig chorizo och färsk persilja.