Ingredienser
300 g rökt liten grönländsk hälleflundra i skivor
200 g grekisk yoghurt
4 msk italiensk tomatketchup
2 tsk paprikapulver
2 droppar tabaskosås
1 tsk grillkrydda
1 msk dragon
2 msk kapris
blandad sallad
2 ägg
salt och peppar
ciabattabröd
Tillagningsinstruktioner
Smaksätt yoghurten med tomatketchup och kryddor och blanda i dragonblad och kapris.
Rör i kallt vatten gradvis tills dressingen har en krämig konsistens. Täck skålen och ställ in dressingen i kylen i 30–60 minuter så att smaken kan utvecklas.
Lägg salladsblad i 4 tallrikar och lägg den rökta fisken ovanpå. Lägg en klick dressing bredvid fisken, men täck inte hela.
Dekorera varje portion med äggklyftor, vattenkrasse och några jättekapris. Servera med varmt bröd.
På Sicilien serverar de denna kryddig dressing till svärdfisk och färsk ansjovis, men den passar nästan ännu bättre till rökt liten hälleflundra.