You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt liten grönländsk hälleflundra med siciliansk kaprisdressing

Rökt liten grönländsk hälleflundra med siciliansk kaprisdressing

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Förrätt
  • Rökt och gravat
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

300 g rökt liten grönländsk hälleflundra i skivor

200 g grekisk yoghurt

4 msk italiensk tomatketchup

2 tsk paprikapulver

2 droppar tabaskosås

1 tsk grillkrydda

1 msk dragon

2 msk kapris

blandad sallad

2 ägg

salt och peppar

ciabattabröd

Tillagningsinstruktioner

Smaksätt yoghurten med tomatketchup och kryddor och blanda i dragonblad och kapris. 

Rör i kallt vatten gradvis tills dressingen har en krämig konsistens. Täck skålen och ställ in dressingen i kylen i 30–60 minuter så att smaken kan utvecklas.

Lägg salladsblad i 4 tallrikar och lägg den rökta fisken ovanpå. Lägg en klick dressing bredvid fisken, men täck inte hela.

Dekorera varje portion med äggklyftor, vattenkrasse och några jättekapris. Servera med varmt bröd.

På Sicilien serverar de denna kryddig dressing till svärdfisk och färsk ansjovis, men den passar nästan ännu bättre till rökt liten hälleflundra.

Nästa recept: Lunchfat med Disko Bay Räkor
...