Ingredienser
300 g liten grönländsk hälleflundra i skivor
1 mango
1 citron
1 röd chili
salladsblad
mangochutney
2 päron
4 skivor rostat bröd
Tips
Receptet på rökt liten hälleflundra med mango kan användas både som förrätt och huvudrätt.
Tillagningsinstruktioner
Ta bort mangokärnan och skär fruktköttet från skinnet. Tärna det i ca 1 cm stora bitar och droppa över citronsaft. Dela på chilin, ta försiktigt bort alla kärnor och mellanväggar och strimla köttet i långa, smala strimlor.
Lägg fina salladsblad på 4 tallrikar, lägg upp fisken dekorativt på dem och fördela mangotärningarna ovanpå. Klicka sedan ut cirka 1 msk mangochutney på varje portion.
Skala päronen, skär dem på mitten och ta bort kärnhusen. Placera en päronhalva bredvid fisken och fyll hålet efter kärnan med mangochutney. Avsluta med några strimlor chili som garnering.
Placera 2 trianglar rostat bröd på varje tallrik servera omedelbart.
Det är en mycket raffinerad smakkombination. Den friska och samtidigt söta frukten tillsammans med kryddig, stark chutney framhäver fiskens delikata smak. Chilistrimlorna kan ersättas med strimlor av röd paprika.
Tips
Receptet på rökt liten hälleflundra med mango kan användas både som förrätt och huvudrätt.