You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt liten grönländsk hälleflundra med grillad sparris och pesto

Rökt liten grönländsk hälleflundra med grillad sparris och pesto

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Rökt och gravat
  • Jul
  • Nyår
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

500 g rökt hälleflundra

1 knippe vit sparris

1 dl olivolja

2 brödskivor

25 g smör

1 knippe basilika

1 ask vattenkrasse

2 rädisor

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Skala vit sparris och skär bort 3–4 cm längst ned (som är bitter och trådig). Vänd sparrisen i lite olja och grilla i en panna så att de behåller sin krispighet. Krydda med salt och peppar.

Smula brödet och stek det i lite smör. Lägg det sedan på fettsugande papper och strö över salt.

Mixa basilika med lite olivolja och salt och peppar till en pesto.

Skiva rädisorna tunt och lägg skivorna i isvatten ett par minuter.

Servera rökt liten hälleflundra med grillad sparris, pesto, rädisor och rostat bröd Servera direkt.

Nästa recept: Betsallad med Disko Bay Räkor & senap/vaniljdressing
...