Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4
Ingredienser
500 g rökt hälleflundra
1 knippe vit sparris
1 dl olivolja
2 brödskivor
25 g smör
1 knippe basilika
1 ask vattenkrasse
2 rädisor
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Skala vit sparris och skär bort 3–4 cm längst ned (som är bitter och trådig). Vänd sparrisen i lite olja och grilla i en panna så att de behåller sin krispighet. Krydda med salt och peppar.
Smula brödet och stek det i lite smör. Lägg det sedan på fettsugande papper och strö över salt.
Mixa basilika med lite olivolja och salt och peppar till en pesto.
Skiva rädisorna tunt och lägg skivorna i isvatten ett par minuter.
Servera rökt liten hälleflundra med grillad sparris, pesto, rädisor och rostat bröd Servera direkt.