You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt liten grönländsk hälleflundra med ärtsoppa och rostade svartrötter

Rökt liten grönländsk hälleflundra med ärtsoppa och rostade svartrötter

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Förrätt
  • Rökt och gravat
  • Huvudrätt
  • Soppor
  • Nyår
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Skala svartrötterna och skär dem i små bitar. Lägg dem i lite vatten med ättika (så svartnar de inte).

Blanda en pesto av olivolja och basilika. Spara lite basilika till garnering. Skär brödet i tunna skivor, pensla med pesto och rosta det krispigt i ugnen.

Fräs lök och vitlök i lite olja och tillsätt ärtorna. Häll över hönsbuljongen och koka under 2 minuter. Blanda soppan (tillsätt eventuellt lite vispgrädde).

Rosta svartrötterna och krydda med salt och peppar.

Servera den varma soppan med rostade svartrötter och liten grönländsk hälleflundra. Garnera med basilika och servera tillsammans med krispig pesto-toast.

Nästa recept: Gravad lax i en wrap med salsa och avokado
...