Ingredienser
300 g rökt liten grönländsk hälleflundra
100 g ruccolasallad
80 g svarta oliver
40 g kapris
1 msk olivolja
2 msk citronsaft
100 g parmesan
Tillagningsinstruktioner
Lägg upp fisken snyggt på fyra tallrikar. Lägg ruccola, oliver och kapris ovanpå. Blanda olivolja och citronsaft och häll över fisken.
Riv parmesanost fint i ett tunt lager på bakplåtspapper och knaperstek i ugnen i 6 minuter vid 180 °C. Håll ett öga på osten så att den inte får färg eftersom den då blir besk. När osten har svalnat kan den tas av bakplåtspapperet och brytas i stora flingor. Lägg de knapriga parmesanflingorna på rätten och servera genast med nybakat bröd.
För den händiga är det ganska dekorativt att forma osten när den rivs, till exempel i cirklar, halvmånar, band osv.
Klipp ut en önskad form i papper, strö över ost och ta sedan försiktigt bort papperet. Tillaga enligt beskrivningen ovan.