You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt liten grönländsk hälleflundra à la carpaccio med kapris och knaprig parmesan

Rökt liten grönländsk hälleflundra à la carpaccio med kapris och knaprig parmesan

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Förrätt
  • Vinter
  • Rökt och gravat
  • Nyår
Tid:15 min.
Portioner:4
Tid:15 min.
Portioner:4

Ingredienser

300 g rökt liten grönländsk hälleflundra

100 g ruccolasallad

80 g svarta oliver

40 g kapris

1 msk olivolja

2 msk citronsaft

100 g parmesan

Tillagningsinstruktioner

Lägg upp fisken snyggt på fyra tallrikar. Lägg ruccola, oliver och kapris ovanpå. Blanda olivolja och citronsaft och häll över fisken.

Riv parmesanost fint i ett tunt lager på bakplåtspapper och knaperstek i ugnen i 6 minuter vid 180 °C. Håll ett öga på osten så att den inte får färg eftersom den då blir besk. När osten har svalnat kan den tas av bakplåtspapperet och brytas i stora flingor. Lägg de knapriga parmesanflingorna på rätten och servera genast med nybakat bröd.

För den händiga är det ganska dekorativt att forma osten när den rivs, till exempel i cirklar, halvmånar, band osv.

Klipp ut en önskad form i papper, strö över ost och ta sedan försiktigt bort papperet. Tillaga enligt beskrivningen ovan.

Nästa recept: Alaska pollock med brynt smör, lufttorkad skinka, lingon och palsternacka
...