Ingredienser
200 g rökt lax
1 lök
10 stjälkar gräslök
1 msk crème fraîche
1 tsk dijonsenap
0,5 papaya
50 g rödbetsblad
50 g babyspenat
4 msk citronolja
salt och peppar
bröd
smör
Tips
Receptet på laxtatar kan användas som en utsökt förrätt med rökt lax när du har middagsgäster.
Tillagningsinstruktioner
Finhacka skivor av rökt lax och blanda med finhackad lök, finhackad gräslök, crème fraîche och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. Låt tartaren vila svalt i 30 minuter.
Skala papayan och skär i små tärningar och blanda med rödbetsblad, spenat och citronolja. Krydda salladen med salt och peppar och lägg upp på ett fat.
Forma laxtartaren till små ägg med två teskedar och lägg upp på salladen.
Servera med bröd och smör.
Tips
Receptet på laxtatar kan användas som en utsökt förrätt med rökt lax när du har middagsgäster.