Ingredienser
375 g rökt lax
2 rödlökar
1 dl äppelcidervinäger
1 tsk honung
200 g sockerärtor
2 dl färskost
1 dl matlagningsyoghurt
4 brödskivor
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Fördela skivor av rökt lax på 4 tallrikar.
Skala löken och skär i tunna skivor, eventuellt med en mandolin.
Koka upp äppelcidervinäger med honung och häll lagen över löken. Låt det dra i 5 minuter.
Skölj sockerärter/ärtskidor och skär dem grovt i skalet.
Vispa färskost och yoghurt och smaka av med salt och peppar.
Ta upp löken ur lagen och fördela på den rökta laxen tillsammans med ärterna.
Lägg färskosten i en påse/spritspåse och spritsa små toppar. Dekorera gärna med lite krasse.
Rosta rågbrödet i tunna skivor i ugnen vid 160 °C i ca 12 minuter tills det är sprött och servera med laxen.