You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Røget laks og couscoussalat med avocado, tomater og oliven

Røget laks og couscoussalat med avocado, tomater og oliven

  • Lax
  • GOURMETTRIM®- och premiumprodukter, rökta
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Sommar
  • Rökt och gravat
  • Jul
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

375 g rökt lax

2 tomater

2 avokador

1 knippa persilja

150 g couscous

100 g svarta oliver

3 msk citronsaft

0,5 dl olivolja

salt och peppar

Tips

Receptet med rökt lax passar både som förrätt och en lätt vardagsrätt.

Tillagningsinstruktioner

Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen, låt svalna och rör om med olivolja, citronsaft, salt och peppar. Tärna avokado och tomat i grova tärningar och blanda ned i den marinerade couscousen. Hacka persilja grovt och rör i. 

Lägg upp rökt lax på 4 tallrikar med couscoussallad ovanpå. Server gärna med naan- eller pitabröd.

Tips

Receptet med rökt lax passar både som förrätt och en lätt vardagsrätt.

Nästa recept: Potatissallad med stenbitsrom, keso och hälleflundra
...