Ingredienser
Tips
Du kan göra goda snacks till en buffé genom att rulla remsor av rökt lax runt lite gurkcrème, ställa rullarna på gurk- eller squashskivor och föra en tandpetare igenom.
Tillagningsinstruktioner
Skala gurkan, dela den och skrapa ur kärnorna med en tesked.
Skär fruktköttet i tärningar, strö över lite salt och låt dem dra i ca ½ timme. Skölj av, låt dem rinna av och klappa dem torra med hushållspapper. Skär salladslöken i tunna ringar och använd det mesta av den gröna delen.
Smaka av Kesellan med salt och peppar och tillsätt rikligt med hackad färsk basilika. Vänd ner gurktärningar och salladslök.
Lägg upp fina salladsblad på 4 tallrikar och dela upp de rökta laxskivorna dekorativt ovanpå. Lägg gurkcrèmen vid sidan av och lägg en sked laxrom på toppen.
Dekorera med grön sparris och lägg två trekanter rostat bröd på tallrikskanten. Enkelt, snabbt, fräscht och nyttig - och väldigt gott!
Tips
Du kan göra goda snacks till en buffé genom att rulla remsor av rökt lax runt lite gurkcrème, ställa rullarna på gurk- eller squashskivor och föra en tandpetare igenom.