You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt lax med laxrom, gräslöksmarinerad keso, gurka och maltbröd

Rökt lax med laxrom, gräslöksmarinerad keso, gurka och maltbröd

  • Lax
  • Förrätt
  • Rökt och gravat
  • Stenbitsrom
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Läs också vår recept: rökt lax med laxrom och gurkcreme

Tillagningsinstruktioner

Hacka gräslöken grovt, mixa med oljan och smaka av med salt och peppar. Låt keson rinna av väl. Blanda den med lite av oljan och smaka av med salt och peppar. Skala gurkan, skrapa ur kärnorna och marinera med gräslöksolja, salt och peppar. Hacka maltbrödet grovt och stek i lite olja eller smör.

Grilla dem spröda i ugnen och hacka sedan fint. Skär gurkan i grova bitar och servera med rökt lax, marinerad keso och knaprigt maltbröd. Garnera med laxrom och dillkvistar och servera med gott bröd.

Tips

Läs också vår recept: rökt lax med laxrom och gurkcreme

Nästa recept: Aioli
...