Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4
Ingredienser
400 g rökt lax
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
400 g polentamjöl
1 broccolihuvud
250 g körsbärstomater
0,5 knippa dill
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Skala och finhacka vitlök och stek i lite olivolja. Tillsätt polentamjöl och vatten tills det tar ihop som en tjock smet. Krydda med salt och peppar. Lägg polentan i en långpanna och jämna ut den. Ställ svalt.
Skölj broccolin och skär i buketter. Halvera tomaterna, droppa över olivolja och ugnsbaka dem med salt, peppar och hackad vitlök.
Skär den kylda polentan i stavar och pensla med olivolja. Grilla polentan tills den är spröd.
Ångkoka broccolin med lite vatten och olivolja.
Lägg upp den rökta laxen på polentan tillsammans med broccoli och bakade tomater. Garnera med färsk dill.