You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt lax med grillad polenta snabbstekt broccoli och bakade tomater

Rökt lax med grillad polenta snabbstekt broccoli och bakade tomater

  • Lax
  • Förrätt
  • Rökt och gravat
Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4

Ingredienser

400 g rökt lax

2 vitlöksklyftor

1 dl olivolja

400 g polentamjöl

1 broccolihuvud

250 g körsbärstomater

0,5 knippa dill

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Skala och finhacka vitlök och stek i lite olivolja. Tillsätt polentamjöl och vatten tills det tar ihop som en tjock smet. Krydda med salt och peppar. Lägg polentan i en långpanna och jämna ut den. Ställ svalt.

Skölj broccolin och skär i buketter. Halvera tomaterna, droppa över olivolja och ugnsbaka dem med salt, peppar och hackad vitlök.

Skär den kylda polentan i stavar och pensla med olivolja. Grilla polentan tills den är spröd.

Ångkoka broccolin med lite vatten och olivolja.

Lägg upp den rökta laxen på polentan tillsammans med broccoli och bakade tomater. Garnera med färsk dill.

Nästa recept: Torsktartar med senap på rucola och grillad röd paprika
...