You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt lax i svart pasta med kapris, citrus och stekta tomater

Rökt lax i svart pasta med kapris, citrus och stekta tomater

  • Lax
  • Huvudrätt
  • Rökt och gravat
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Halvera tomaterna och vänd ihop med krossad vitlök, salt och peppar och baka dem ca 4 timmar i 65°C. Alternativt kan du använda 200 g soltorkade tomater i olja.

Koka pastan 1 minut mindre än anvisningar på paketet och skölj i kallt vatten. 

Koka upp buljong och pasta och tillsätt 1 msk citronsaft, olivolja och finrivet citronskal och låt sjuda under omrörning ca 2 minuter. Pastan tar då upp smak från vätskan. Vänd i kapris, tomater och basilika och smaka av med salt och peppar.

Servera genast, gärna med ett gott ljummet bröd och chiliolja.
 

Nästa recept: Påskkrans med räkor, stenbitsrom & färskostkräm
...