Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4
Ingredienser
Tillagningsinstruktioner
Skär brödet i skivor på snedden.
Mixa samman bladpersilja, vitlök och olivolja med salt och peppar till en pesto. Pensla brödet med peston och stek/grilla det tills det är knaprigt. Dela vindruvorna på hälften och ta bort ev kärnor. Skär halva äpplet och några stjälkar selleri i små tärningar. Vänd ihop äpplen, selleri och de halverade druvorna (spara gärna lite till garnering) med lite crème fraiche, citronsaft och salt och peppar till en waldorfsallad.
Dela och skölj salladsbladen noggrant. Lägg upp salladsbladen på det grillade brödet och lägg på en portion waldorfsallad. Toppa med den rökta laxen och garnera gärna med några äppelklyftor och halverade vindruvor. Lägg en skiva grillat bröd ovanpå alltihop.