You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt hälleflundra med kallrökt skinka, färskost och limesyltade rädisor

Rökt hälleflundra med kallrökt skinka, färskost och limesyltade rädisor

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Förrätt
  • Sommar
  • Rökt och gravat
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Skiva brödet i tunna skivor och rosta det i ugnen i 160°C i ca 10-12 minuter, tills det är krispigt. Lägg ut plastfolie på en skärbräda. Lägg på rökt hälleflundra tätt ihop så att det överlappar och inte bliver mellanrum. Lägg spickeskinkan/parmaskinkan ovanpå.

Vispa samman yoghurt med salt, peppar, färskost och ett halvt knippe körvel (spara ca 4 tsk av blandningen till garneringen).

Bred på yoghurtkrämen ovanpå hälleflundran ända ut i kanterna och rulla ihop fisken stramt till en rulle med hjälp av plastfolien. Dela rullen i 4 delar, ta bort plastfolien och fördela rulladerna på 4 tallrikar. Dela dem ev. en gång till innan servering.

Skiva rädisorna tunt i ett mandolinjärn. Pressa över saft av en lime över rädisorna och låt de dra i ca 5 minuter.

Lägg upp en klick av yoghurtkrämen på tallrikarna och rulladerna med hälleflundra ovanpå. Garnera med rädisor, körvel och de ugnsrostade brödflarnen.

Nästa recept: Pasta i krämig sås med spetskål och äpplen
...