Ingredienser
Tillagningsinstruktioner
Hacka löken och lägg i botten av en smord ugnsfast form. Lägg rödspättafiléerna ovanpå och krydda med salt och peppar. Rensa och skiva champinjonerna och vänd ner dem med räkorna. Lägg blandningen över fisken och häll på vinet.
Täck formen med folie och tillaga fisken mitt i en förvärmd ugn i 180°C i ca 15 min eller tills fisken är vit och fast. Ta upp fiskfiléer, svamp och räkor och håll det varmt. Häll skyn i en kastrull, tillsätt grädde och koka upp. Smaksätt såsen med salt, peppar och citronsaft och låt det försiktigt sjuda tills det kokat in.
Rör ihop äggulor med några matskedar av såsen. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner äggsmeten. Sätt kastrullen på låg värme igen och vispa såsen tills den tjocknar (låt den inte koka).
Häll såsen över fisken, svampen och räkor och servera direkt med nykokt potatis och broccoli.