You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Räktapas med kyckling och paprika

Räktapas med kyckling och paprika

  • Räkor
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Sommar
  • Lake
  • Kokta och skalade
Tid:120 min.
Portioner:4
Tid:120 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Du kan själv välja om du vill använda dig av frysta räkor eller av kylda räkor i lake.

Tillagningsinstruktioner

Koka kycklingen i lättsaltat vatten tills den är färdigkokt. Låt kycklingen svalna. Skär sedan köttet i smala strimlor eller små kuber. Låt räkorna få rinna av i en sil. Rör ihop den finhackade löken med vitt vin och vatten och smaka av dressingen. Den kan gärna få vara lite stark.

Tillsätt kycklingkött och räkor i dressingen. Täck skålen och ställ in den i kylskåpet medan du gör i ordning grönsakerna. Rensa paprikan och chilin från kärnhus och skär paprikan i tärningar och chilin i fina tunna strimlor. Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnorna med en tesked. Skär bitarna i fyra delar och skär dem i ca 1 cm tjocka skivor. Hacka dillen.
 
Lägg alla grönsaker och dillen i skålen med kyckling och räkor och vänd noggrant så allt blandas väl. Ställ sedan in den täckta skålen i kylskåpet igen och låt salladen få dra i ännu en timme. Det är meningen att salladen ska vätska sig.

Ta ut från kylskåpet och servera direkt i små serveringsskålar. Ta inte med för mycket vätska. Strö nymalen peppar över och låt var och en suga upp vätskan med nybakat bröd. 

Detta är en nyttig och kalorisnål rätt som är otroligt fräsch att äta en varm sommardag.

Tips

Du kan själv välja om du vill använda dig av frysta räkor eller av kylda räkor i lake.

Nästa recept: Laxcrêpes med tomatsallad
...