You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Räksurpris i petit choux-bakelser

Räksurpris i petit choux-bakelser

  • Räkor
  • Förrätt
  • Aptitretare och smårätter
  • Vinter
  • Nyår
  • Kokta och skalade
Tid:40 min.
Portioner:4
Tid:40 min.
Portioner:4

Ingredienser

200 g Disko Bay Räkor

1 dl vatten

50 g margarin

50 g vetemjöl

0,5 tsk fint salt

2 ägg

200 g kryddad färskost

0,5 dl grädde

200 g isbergssallad

1 röd paprika

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Koka upp vatten och margarin. Tillsätt mjöl och fint salt och rör kraftigt tills degen släpper pannan. Låt degen svalna och rör i de vispade  äggen lite i taget. Klicka ut degen med två teskedar på en plåt. Grädda i 225 °C i ca 20 minuter. 

Rör färskosten slät med grädde och vänd ned de tinade, avrunna räkorna i grädden. Smaka av med salt och peppar. 

Skär av toppen av bakelserna och lägg lite finhackad sallad i botten. Lägg sedan i räkkrämen och garnera med hackad paprika. Lägg på locket och servera genast. 

Nästa recept: Marinerad rökt lax med äppelsallad och pepparrotssås
...