Ingredienser
400 g Disko Bay Räkor
2 avokador
2 msk crème fraîche
1 vitlöksklyfta
citronsaft
salt och peppar
blandad sallad
100 g soltorkade tomater
50 g pinjekärnor
50 g mozzarella
rapsolja
limesaft
Tillagningsinstruktioner
Tina räkorna i kylen så att de inte förlorar för mycket smak.
Guacamole:
Dela avokadona, ta bort stenen och skrapa ut köttet med en sked. Hacka avokadoköttet tillsammans med crème fraîche och vitlök i en matberedare. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Sallad:
Skölj salladen noga och låt den rinna av. Strimla de soltorkade tomaterna. Bryt osten i grova bitar med fingrarna. Lägg alla ingredienser i en skål och blanda försiktigt med rapsolja och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
Lägg salladen i botten av 4 djuptallrikar och fördela räkorna ovanpå. Servera med guacamole och ett gott bröd.