You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Räksallad med guacamole, mozzarella och soltorkade tomater

Räksallad med guacamole, mozzarella och soltorkade tomater

  • Räkor
  • Förrätt
  • Lake
  • Kokta och skalade
  • Nyttiga sallader
Tid:15 min.
Portioner:4
Tid:15 min.
Portioner:4

Ingredienser

400 g Disko Bay Räkor

2 avokador

2 msk crème fraîche

1 vitlöksklyfta

citronsaft

salt och peppar

blandad sallad

100 g soltorkade tomater

50 g pinjekärnor

50 g mozzarella

rapsolja

limesaft

Tillagningsinstruktioner

Tina räkorna i kylen så att de inte förlorar för mycket smak.

Guacamole:
Dela avokadona, ta bort stenen och skrapa ut köttet med en sked. Hacka avokadoköttet tillsammans med crème fraîche och vitlök i en matberedare. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Sallad:
Skölj salladen noga och låt den rinna av. Strimla de soltorkade tomaterna. Bryt osten i grova bitar med fingrarna. Lägg alla ingredienser i en skål och blanda försiktigt med rapsolja och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

Lägg salladen i botten av 4 djuptallrikar och fördela räkorna ovanpå. Servera med guacamole och ett gott bröd.

Nästa recept: Hummersoppa med räkravioli, stuvad purjolök och dill
...