You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Räkor med paprikamajonnäs och gräslöksdipp

Räkor med paprikamajonnäs och gräslöksdipp

  • Räkor
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Höst
  • Med skal
  • Sommar
  • Räkor med skal
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

600 g räkor med skal

1 skiva dagsgammalt bröd

25 g smör

2 dl majonnäs

0,5 tsk rökt paprikapulver

1 msk ketchup

1 vitlöksklyfta

1 knippe gräslök

2 dl crème fraîche

1 citron

2 romansalladshuvud

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Skär brödet i tjocka skivor och ugnsrosta båda sidorna med smör. 

Blanda majonnäs med rökt paprika, ketchup och en halv vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. 

Finhacka gräslök och blanda med crème fraîche, rivet citronskal, salt och peppar. Skölj salladen och låt den rinna av. 

Servera räkorna tillsammans med de två dippsåserna och varma brödkrutonger på salladen.

Nästa recept: Torskryggfilé på grillad sparris och vetekornssallad
...