Ingredienser
800 g räkor med skal
5 dl neutral olja, t.ex. solrosolja
2 knippen gräslök
1 dl pastöriserade äggulor
100 g couscous
1 citron
2 msk olivolja
1 rödlök
1 knippa bredbladig persilja
0,5 gurka
1 förp. körsbärstomater
0,5 tsk garam masala
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Skiva gräslöken och mixa med all olja tills den är helt grön och slät. Sila sedan oljan och ställ in den i kylskåpet.
Vispa saften från 0,5 citron och äggulorna styva och tillsätt den gröna oljan lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
Koka upp 2 dl vatten med lite salt. Häll det kokande vattnet över couscousen och täck väl med hushållsplast. Låt stå och dra tills den är färdig. Tillsätt sedan citronsaft och olivolja och rör om med en gaffel så att det inte blir några klumpar.
Finhacka rödlök och persilja och skär tomater och gurka i mindre bitar. Blanda allt med couscousen och smaka av med garam masala, salt och peppar.
Servera omedelbart med räkor, ett gott bröd och marinaden.