You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Räkcocktail med rökostkräm & krispiga grönsaker

Räkcocktail med rökostkräm & krispiga grönsaker

  • Räkor
  • Förrätt
  • Nyår
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

150g Disko Bay Räkor 

4 fina glas, t.ex. champagneglas 

 

Krispiga poppade rågkärnor: 

1 dl poppade rågkärnor 

Olivolja 

Salt 

 

Rökostkräm: 

2 dl naturell yoghurt/creme fraiche 

1-1½ dl rökost 

1 msk fint riven pepparrot 

1 tsk honung 

Saft & skal från 1/2 citron 

Salt & peppar 

 

Krispiga grönsaker: 

1 avokado 

50g sockerärter 

1/4 gurka 

2 vårlökar 

4 rädisor 

1 knippe dill (spara ev. lite till dekoration) 

Lite citronsaft- & skal 

Olivolja 

Tillagningsinstruktioner

Krispiga poppade rågkärnor: 

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. 

Lägg poppade rågkärnor på en bakplåt med bakpapper och blanda dem väl med lite olivolja och salt. Baka rågkärnorna i ugnen i 5 minuter tills de blir krispiga. 

 

Rökostkräm: 

Mixa alla ingredienserna till rökostkrämen och smaka av med salt och peppar. 

Ställ i kylskåpet medan du förbereder resten. 

 

Krispiga grönsaker: 

Skär avokadon i små tärningar. Skiva sockerärter, rädisor och vårlökar tunt. Dela gurkan på längden och halvera en del. Ta bort kärnorna med en sked och skär gurkan i tunna skivor. Hacka dillen grovt. Blanda alla grönsaker, olivolja, citronsaft- och skal i en skål. 

 

Förbered räkorna och dränera dem från ev. vätska. 

 

Servering: 

Fördela rökostkrämen i botten av de 4 serveringsglasen. Lägg till krispiga grönsaker, räkor och avsluta med de krispiga rågkärnorna. Servera ev. dina räkcocktails med rostat rågbröd och njut av dem som förrätt på nyårsafton. 

Nästa recept: Persiljebakad liten grönländsk hälleflundrafilé med krämig risotto, fänkål och persiljeolja
...