Ingredienser
Tillagningsinstruktioner
Lägg fyra tinade hälleflundrafiléer i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Lägg en liten klick på toppen. Täck över fisken med folie och tillaga i ugnen i ca 10-15 min i 130°C. Se upp så att det inte blir för mycket.
Ångkoka ärtorna i lite vatten med lite smör i 5-6 min. Mosa dem grovt med en gaffel och smaka av med salt och peppar. Koka blomkålen mjuk i grädden. Var försiktig så att den inte fastnar i botten. Rör hela tiden i kastrullen och tillsätt vid behov lite extra vätska om det behövs.
Mixa grädde och blomkål till en slät puré och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Förväll dill snabbt i kokande vatten och kyl av i isvatten. Pressa ut all vätska och mixa den med oljan i några minuter. Smaka av med salt.
Lägg blomkålspurén mitt på tallriken, ärtmoset ovanpå och fisken överst. Ringla lite dillolja runt och garnera med lite färska kryddor.