You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Potatisblinier med räkor och harissa

Potatisblinier med räkor och harissa

  • Räkor
  • Förrätt
  • Lake
  • Kokta och skalade
Tid:45 min.
Portioner:4
Tid:45 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Harissa kan gärna lagas ett par dagar i förväg.

Tillagningsinstruktioner

Blinier:
Potatis, olivolja, grädde, bakpulver, potatismjöl, vetemjöl och ägg blandas noga och kryddas med salt och peppar. Degen ska ha samma konsistens som yoghurt. Tillsätt mer mjöl om den är för tunn och mer grädde om den är för tjock. Hacka räkor och dill grovt och vänd ner i smeten (spara lite av båda till garnering). Låt degen vila i 10 min. i kylskåp.

Före serveringen gräddas blinierna i olja i en stekpanna. Om du inte har ett blinijärn, kan du enkelt grädda dem i en vanlig stekpanna och skära ut i små trianglar före serveringen. 

Harissa:
Stek paprika, chili och lök i olja 2-3 minuter. Tillsätt tomatpuré, sirap och rött vin. Låt allt sjuda övertäckt i 5-6 minuter och blandas noga. Smaka av harissan med salt och peppar och låt svalna.

Tips

Harissa kan gärna lagas ett par dagar i förväg.

Nästa recept: Kräftstjärtar i hummersoppa med blekselleri och grillad paprika
...