Ingredienser
Tips
Harissa kan gärna lagas ett par dagar i förväg.
Tillagningsinstruktioner
Blinier:
Potatis, olivolja, grädde, bakpulver, potatismjöl, vetemjöl och ägg blandas noga och kryddas med salt och peppar. Degen ska ha samma konsistens som yoghurt. Tillsätt mer mjöl om den är för tunn och mer grädde om den är för tjock. Hacka räkor och dill grovt och vänd ner i smeten (spara lite av båda till garnering). Låt degen vila i 10 min. i kylskåp.
Före serveringen gräddas blinierna i olja i en stekpanna. Om du inte har ett blinijärn, kan du enkelt grädda dem i en vanlig stekpanna och skära ut i små trianglar före serveringen.
Harissa:
Stek paprika, chili och lök i olja 2-3 minuter. Tillsätt tomatpuré, sirap och rött vin. Låt allt sjuda övertäckt i 5-6 minuter och blandas noga. Smaka av harissan med salt och peppar och låt svalna.
Tips
Harissa kan gärna lagas ett par dagar i förväg.