You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Pastasallad med rökt lax, körsbärstomater och fetaost

Pastasallad med rökt lax, körsbärstomater och fetaost

  • Lax
  • Huvudrätt
  • Rökt och gravat
  • Sommar
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

250 g rökt lax

200 g pasta penne

0,5 dl olivolja

300 g körsbärstomater

0,5 knippa bredbladig persilja

1 schalottenlök

100 g feta, tärnad

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är "al dente". Spola med kallt vatten och häll sedan bort vattnet.

Blanda pasta med olivolja, salt, peppar, halverade tomater och hackad persilja. Skiva schalottenlök i ringar. Lägg upp den rökta laxen på pastan och strö över lökringar, fetaost och färsk bladpersilja.

Nästa recept: Tournedos på liten hälleflundra i senapsgrädde
...