Ingredienser
Tips
Passar bra till panerad eller fylld rödspätta, sprödbakade torskrygfilé och hälleflundra.
Tillagningsinstruktioner
Koka pastan "al dente". Rensa spetskålen och skär i halvor. Lägg spetskålen i en kastrull eller en stekpanna med snittytan nedåt. Strö över skivad vitlök och citronskal, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Tillsätt 4 msk vatten, täck med lock och ångkoka kålen mjuk. Ta upp kålen, skär bort stjälken och rulla ihop dem som på bilden.
Stek äpplena i samma kastrull eller stekpanna med lite mer olja och krydda med salt och peppar. Ta upp äpplena och koka ur pannan med lite vatten eller hönsbuljong. Tillsätt grädde/mjölk och red med maizena. Vispa upp såsen och smaka av med salt och peppar.
Vänd pastan i såsen och servera kåldolmar, äpplen och pasta på ett stort fat och strö över finhackad gräslök.
Tips
Passar bra till panerad eller fylld rödspätta, sprödbakade torskrygfilé och hälleflundra.