You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Panerad rödspätta med purjolöksgratäng

Panerad rödspätta med purjolöksgratäng

  • Huvudrätt
  • Filé
  • Convenience
  • Fisk i ugn
  • Påsk
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Stek rödspättafiléer spröda och gyllene, eller värm dem i ugnen och krydda med salt.

Rengör purjolöken och dela den nedre delen i två stavar, skär toppen i fina strimlor och skölj noga bort alla jordrester.

Koka stavarna tills de är mjuka i så lite lättsaltat vatten som möjligt. Låt dem rinna av. Spara kokvattnet och lägg dem i en ugnsfast form. Tillsätt grädden till kokvattnet och red med maizena tills konsistensen är tjock och krämig. Tillsätt den skivade purjolöken i såsen och värm den.

Fördela purjolöksstuvningen över de kokta purjolökarna, strö över ströbröd och eventuellt lite ost. Gratinera i ugnen tills de är gyllene. Garnera med dill och servera genast med potatis eller ris.

Nästa recept: Kall paprikasoppa med kräftstjärtar
...