Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4
Ingredienser
1 knippe morötter
1 knippe salladslök
1 tsk grovt salt
70 g klassisk rub från Claus Holm
3 msk apelsinvinäger
parmesan
timjan
Tips
I stället för ”klassikern” från Holm, som du använder till rub, kan du blanda sellerisalt, rökt salt, spiskummin, chili och peppar.
Tillagningsinstruktioner
Gnugga morötter – gärna små med överdelen kvar – och vårlökarna och fräs i en stekpanna. Tillsätt vinäger och ugnsbaka i 5–7 minuter vid 200 grader. Tillsätt ost och färsk timjan vid serveringen.
Servera till exempelvis panerad rödspätta, rödspätta, fylld rödspätta, sprödbakad torskryggsfilé, lättpanerad rödspätta och torsk.
Tips
I stället för ”klassikern” från Holm, som du använder till rub, kan du blanda sellerisalt, rökt salt, spiskummin, chili och peppar.