Ingredienser
Tips
Citronsaft förhindrar den skivade fänkålen från att missfärgas av syret i luften.
Du kan ersätta fänkål med smala fina selleristjälkar, om du hellre föredrar det.
Tillagningsinstruktioner
Rör alla ingredienser till marinaden och lägg laxfiléerna i. Täck dem och låt dem dra i kylskåpet i några timmar. Grilla dem strax före servering, antingen på en smord grillpanna i ca 4 min på varje sida eller i en elektrisk grill i totalt ca 4 min. Lägg upp dem på ett varmt fat och täck över med aluminiumfolie i några min.
Skär salladen i tunna strimlor och rensad fänkål i lövtunna skivor. Använd gärna en matberedare. Om fänkålen har fina tunna blad kan du spara dem till garnering. Droppa citronsaft över fänkålsskivorna och vänd dem i en dressing av yoghurt smaksatt med vermouth och kryddor.
Skölj vattenkrassen, klappa den torr och nyp av bladen. Vänd dem i salladen. Om det finns fänkålsblad så spara lite till dekoration tillsammans med hälften av valnötskärnorna.
Lägg upp fänkåls salladen på den strimlade salladen i en låg skål och garnera den med resten av valnötskärnorna och fänkålsblad eller vattenkrasse. Servera laxfiléerna med den krispiga salladen och ljummet bröd.
Tips
Citronsaft förhindrar den skivade fänkålen från att missfärgas av syret i luften.
Du kan ersätta fänkål med smala fina selleristjälkar, om du hellre föredrar det.