Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4
Ingredienser
Tillagningsinstruktioner
Blanda 1 vitlöksklyfta med ½ dl olivolja, färsk timjan, salt och peppar. Lägg den tinade fisken på bakpappar och pensla med kryddoljan. Krydda fisken lite extra med salt och peppar. Förslut bakplåtspappret runt fisken och vira in den i folie.
Stäng foliepaketen och grädda dem i ugnen i ca 18 minuter vid 200°C.
Dela blomkålen i buketter och koka i 30 sekunder. Dela buketterna ytterligare och pensla med olja. Grilla sedan blomkålen i pannan tills den är knaprig.
Skär spetskålen i grova bitar. Blanda spetskål, grillad blomkål, olivolja, rivet citronskal från 1 citron och hackad persilja till en sallad. Servera genast tillsammans med den bakade lilla grönländska hälleflundran och färskpotatis.