Ingredienser
Tips
Du kan göra pannkakorna och fyllningen i förväg och låta dem svalna. Just före serveringen kan du fylla pannkakorna, strö över lite riven cheddar eller emmentaler och gratinera pannkakorna i ugnen tills de är varma och osten har smält.
Tillagningsinstruktioner
Laxfyllning:
Låt den finhackade löken fräsa försiktigt i smör utan att ta färg. Häll i grädden och låt såsen sjuda i 5-6 min. Red med maizenamjöl tills du får en ganska tjock stuvning. Krydda med salt och peppar. Det behövs bara lite salt men mycket peppar. Skala de hårdkokta äggen och hacka dem. Blanda dem i såsen med rökt lax som du skär i små bitar tillsammans med massor av finskuren dill.
Crêpes:
Vispa ägg och mjölk och vispa i mjölet tills du har en helt slät smet. Grädda små tunna pannkakor på en liten crêpespanna. Lägg dem på en tallrik med smörgåspapper mellan och håll dem varma.
Tomatsallad:
Skär tomaterna i klyftor och salladslöken i mycket tunna skivor och gurkan i små tärningar. Blanda allt med tomatpuré blandat med lite torr vermouth och krydda med salt och peppar. Täck salladen och låt den vila i rumstemperatur fram till serveringen. Rör om då och då.
Bred ut fyllningen på 8 pannkakor, rulla ihop dem och servera genast med tomatsalladen.
Tips
Du kan göra pannkakorna och fyllningen i förväg och låta dem svalna. Just före serveringen kan du fylla pannkakorna, strö över lite riven cheddar eller emmentaler och gratinera pannkakorna i ugnen tills de är varma och osten har smält.